Dries Mertens’ten Gelecek Açıklaması: Galatasaray ve Milli Takım Konusunda Sinyaller Verdi
Galatasaray’ın tecrübeli yıldızı Dries Mertens, geleceğiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Belçika basınına konuşan 37 yaşındaki futbolcu, hem sarı-kırmızılı takımdaki geleceğini hem de Belçika Milli Takımı'na dönüş ihtimalini değerlendirdi.
"90 DAKİKA FUTBOL OYNAMAK SIKICI GELİYOR"
Sezon başında Galatasaray ile sözleşmesini bir yıl daha uzatan Mertens, Sporza’ya verdiği röportajda futbola bakış açısındaki değişimden bahsetti. Belçika'da düzenlenen bir gösteri turnuvasının ardından konuşan Mertens, "90 dakika futbol oynamak artık bana biraz sıkıcı geliyor. Ancak futboldan kopmak gibi bir düşüncem de yok. Şu an keyif aldığım bir dönem geçiriyorum." ifadelerini kullandı.
G.SARAY'DAN AYRILACAK MI?
Sezon sonunda Galatasaray ile olan sözleşmesi bitecek olan Mertens’e, takımdaki geleceği hakkında da soru yöneltildi. Deneyimli oyuncu, "Sezon sonunda Galatasaray’dan ayrılacak mısın?" sorusuna şu şekilde yanıt verdi:
"Şu ana kadar her şey harikaydı. Galatasaray’da olmaktan gerçekten keyif alıyorum. Ancak sezon bittiğinde ne olacağını göreceğiz. Şimdilik buna dair kesin bir karar vermiş değilim."
MİLLİ TAKIM DÖNÜŞÜNE YEŞİL IŞIK
Belçika Milli Takımı'na dönme ihtimali sorulan Mertens, bu konuda açık kapı bırakırken dikkat çeken bir yanıt verdi:
"Yeni bir milli takım koçuyla birlikte döner miyim? Tanrım, bu zor bir soru. Daha önce hep evet dedim ama dürüst olmak gerekirse, milli takım aralarında yaptığım tatillerden de oldukça keyif alıyorum."
BU SEZON GÖSTERDİĞİ PERFORMANS
Galatasaray formasıyla bu sezon 25 maçta görev alan Dries Mertens, 5 gol ve 12 asistle takımına önemli bir katkı sağladı. Sahadaki oyun zekası ve tecrübesiyle taraftarların sevgisini kazanan Mertens’in sezon sonunda nasıl bir karar vereceği büyük bir merak konusu.
37 yaşındaki futbolcu, kariyerinin bu noktasında her iki taraftaki kapıyı da açık bırakırken, hem Galatasaray hem de Belçika Milli Takımı için önemli bir figür olmaya devam ediyor. Sezon sonu kararları ise kariyerinin geri kalanını şekillendirecek gibi görünüyor.